Stedelijk
Zeilbootjes
Veld Bloemen

Lia Al

Lia Al
Geboren te Wormer 1955

Na een aantal jaren verschillende schilderstechnieken en cursussen gevolgd te hebben, schilder ik met acryl op doek of papier. De kleuren en vormen ontstaan vanuit mijn innerlijke ik, zo zijn er ronde en vierkante vormen. Beide vormen geven personen in een wereld weer, alleen of met dierbaren.

Een andere techniek waar ik mee werk is, ecoline met wasco. De combinatie ecoline en wasco geeft een verrassend eigen inzicht in de schilderijen dat vaak zich uit in frisse vrolijke kleuren.

Mijn doelstelling met mijn schilderijen is om mensen hun blik te laten verruimen en anders er naar te laten kijken dan wat zij in eerste instantie waarnemen. Er zit meer achter een schilderij dan ronde of vierkanten vormen.

Doordat ik schilder vanuit mijn innerlijke ik, is in opdracht schilderen een bijzondere en uitdagende ervaring voor mij. Door met de opdrachtgever(s) te praten in zijn of haar eigen omgeving ontstaat er een gevoel van kleur en vormgeving dat mij inspireert om voor degene te schilderen. De opdrachtgever(s) kunnen uiteraard ook zelf aangeven welke kleuren hen aanspreken daar houd ik dan rekening mee.

De opdrachten kunnen divers zijn bijvoorbeeld voor jubilea, verjaardag, trouwdag of samenzijn. Hiermee geeft U natuurlijk een zeer waardevol, bijzonder cadeau.

over mijzelf